ЧЕЗ търси кадри в УНСС

От компанията отбелязват, че са разработили и прилагат редица дейности за привличане на ученици и студенти в специалности, свързани с енергетиката

ЧЕЗ и УНСС обсъдиха възможностите за сътрудничество с цел осигуряване на подготвени икономически кадри в областта на енергетиката и създаването на нови възможности за повишаване на квалификацията на специалисти от сектора. Това е станало по време на среща на регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Петър Долкадал и главния оперативен директор на компанията Петър Баран с ректора на УНСС проф. Стати Статев, съобщават от компанията.

Проф. Статев е проявил желание представители на ръководството на големите енергийни компании, в лицето на Петър Докладал и Петър Баран, да взимат участие в организирани от университета конференции и семинари по теми, свързани с енергетиката, разпределителната мрежа и енергийната борса.

По време на срещата са били обсъдени и възможностите за платени стажове на студентите от университета в бакалавърска и магистърска степен. Дискутирано е и записването в докторски програми на УНСС на изявени специалисти от практиката, работещи в ЧЕЗ, както и за откриване със съвместни усилия на специалност „Транспорт и енергетика".

През есента ще бъде подписан и договор за сътрудничество между ЧЕЗ и УНСС. Това ще стане по предложение на ректора на висшето учебно заведение.

Петър Докладал уверява, че ЧЕЗ е социално отговорна компания. Именно заради това за нея е важно да подкрепи младите хора и да помогне за осигуряването на качествено образование и възможност за професионално развитие в сферата на енергетиката.  Той е убеден, че партньорските отношения с институциите са стъпка в правилната посока.

От компанията отбелязват, че са разработили и прилагат редица дейности за привличане на ученици и студенти в специалности, свързани с енергетиката. Всяка година обучаващите се в сферата млади хора получават възможност да кандидатстват в стажантските програми на компанията. Над 100 ученици и студенти се включват ежегодно в тях.