Бойко Борисов: До две години Черно море ще бъде изцяло защитено

Мисия Бургас

18-06-2015, 15:39

Снимка:

снимка, 24 часа

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Василева: До края на деня ще е ясно каква е причината за разлива

Премиерът, заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева откриха днес пречиствателната станция на Поморие

Бойко Борисов, заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, министър Ивайло Московски и кметовете на Бургас и Поморие присъства днес на официалното откриване на пречиствателната станция на Поморие.

Премиерът обяви, че до момента са изградени над 50 пречиствателни станции в страната. "До две години Черно море ще бъде изцяло защитено", заяви Борисов и допълни, че 3,5 млрд. лв. ще се влеят в околната среда по новата оперативна програма.

Проектът е финансиран по оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“. Пречиствателната станция е част от новия воден цикъл на град Поморие, изграден за 96,7 млн. лв.

По проекта цялостно е модернизирана пречиствателната станция, подменена е 28 км водоснабдителна и 25 км канализационна мрежа, изградени са нови 5 км канализация и дълбоководно заустване на отпадъчните води.

Новата пречиствателна станция ще гарантира здравно-екологичните качества на водата и ще подобри условията на живот, както на местното население, така и на стотиците туристи, които почиват в района на Поморие, пише още Борисов в социалната мрежа.