Добро утро, София!

Животът

19-06-2015, 08:46

Снимка:

http://pixabay.com/

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

За скулптурите и ... хората около тях

Да си нарисуваш училище: Акция Шевица

Ура, петък е!

Добро утро, софиянци! Сладко ли е кафето в последния работен ден? Е как да не е! Въпреки че навън е мрачно и температурите не са особено високи, даже никак, за петък е характерно, че каквото и да е времето, нас ни топли една мисъл – идват два почивни дни. По това време на годината някак свързваме събота и неделя с бърз отскок до някой морски курорт. Е, няма да е този уикенд, да се надяваме, че поне следващият ще ни предложи благоприятни условия за кратка ваканция.

Но стига толкова мечти и планове. Да се върнем на все пак работния петък. Времето и днес ни е сърдито, но обещава да оправи настроението си, поне малко. Очакват се леки покачвания на температурите, а може и малко слънчице да пекне. Дано! Все пак не забравяйте чадърите.

На Вас може и да не Ви се работи и да сте се настроили за почивка, но за ЧЕЗ и „Софийска вода“ няма отдих. Ако се събуждате след 09:00 часа е много възможно в банята и кухнята да ви чакат неприятни изненади и да се чудите как да направите кафе или пък къде да и заредите телефона. Е, пожелаваме Ви всичко да е наред и да не попадате в десетте района без ток или четирите без вода. Ако пък късата клечка се пада на Вас, повтаряйте си като мантра, че е петък, следват почивни дни, когато проблеми от такова естество са напълно изключени.

Днес отбелязваме най-новия празник в нашия църковен календар – Денят на всички български светии. Отдаваме почит към всички исторически личности, които са живели по нашите земи и са канонизирани за светци. А имениците са много: Асен, Ася, Аспарух, Десиславa, Крyм, Румен, Румяна, Чавдар, Панайот. Честито! И да почерпите, разбира се.

Отбелязваме също и Ден на дарителя и Празник на Националния музей “Земята и хората”. На този ден през 1987г. музеят отваря врати за първите си посетители. Наречен е Ден на дарителя, тъй като музеят дължи съществуването си на хората, предоставили личните си колекции и вложили средства и труд за неговото изграждане и обогатяване. Дали подобен акт на благородство можем да видим и днес? Може би не.

В България днес отбелязваме още и празника на войските за ядрена, химическа и биологическа защита. В Алжир пък е Ден на революцията, а в САЩ – Ден на еманципацията. В Тринидад и Тобаго днес празнуват всички трудещи се, а в Кувейт е Ден на независимостта.

Много празници, много нещо. Ако случайно се оказва, че Вие няма какво точно да чествате, нека Ви припомним, че е петък и няма нужда от други специални поводи. Поработете за последно, а след това се отдайте на отдих и приятни занимания. Екипът на SofiaUtre Ви пожелава успешен и усмихнат ден.