Увеличили се цената на тока – Патриотите напускат коалицията

Против сме каквито и да е форми на етническо противопоставяне, категоричен в Валери Симеонов

Ще оттеглим подкрепата си, ако се увеличи цената на тока. Това каза пред ТВ7 председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

„Поставихме 7 условия, които смятаме, че 7 месеца бяха забатачени. Имаме добро действие и новини по отношение на по-голямата част от тези искания. Следим събарянето на къщите в Гърмен. Ще има първите съборени къщи, с които държавата трябва да покаже, че има закони в България. Борбата с престъпността също – имахме две срещи с Бъчварова. Прави се реорганизация, за да се осигури и денонощно присъствие в циганските гета. До 1 юли ще бъде възстановена наклонената част на оградата на границата”, посочи Симеонов.

Той коментира и издигнатата кандидатура на ПФ за управител на БНБ, като посочи, че са издигнали техния кандидат за тази позиция, защото има квалификация и смятат, че е най-достойният, а също така и наследник на Иван Вазов. „Ще има гласуване в парламента. Опитваме се да убедим останалите колеги от парламентарните групи, като им го представяме”, каза още Валери Симеонов.

Присъствието на Илия Илиев във столичния кв. „Факултета” доказва кой провокира етническото напрежение и кой противопоставя етносите. Какво би станало, ако Валери Симеонов или Красимир Каракчанов са там или в Гърмен или в кв. „Орландовци”?, попита още Симеонов.

„Как ще ги защити? ДПС просто разпалват конфликти и после се правят на умиротворители. В понеделник в „Орландовци” там беше Камен Костадинов от ДПС в 9.30 часа. Тогава още вреше и кипеше. Мога ли да знам къде разпасани цигани ще надуят чалга?”, запита Симеонов.

„Против сме каквито и да е форми на етническо противопоставяне. Направихме призив за засилване действията на полицията. Само ДПС има интерес да разпалва. То съществува и паразитира точно върху това”, добави Симеонов. Той бе категоричен, че ДПС внушава на циганите, че те имат само права без задължения, че могат да не плащат ток.