Ваднали едва не убиха дете, чупейки новото осветление на Приморско

Те потрошили осветителни тела на обект на Северния проход, който ще бъде открит официално след дни

Вандали изпочупиха част от осветителните тела на Северния подход в Приморско, който наскоро бе напълно обновен по проект със средства от Европейския съюз.
Сигналът за щетите е подаден от служителите на ОП „Чистота и озеленяване” в морския град. Изпотрошени са капаците на осветителните тела, след вандалщината стърчащи от лампите кабели създават опасност за преминаващите туристи. Концесионерът на северния плаж информира, че негов служител е предотвратил евентуален инцидент с дете, което е играело в близост до оголените кабели на лампите.
Изпратени незабавно след получаването на сигнала, служители от Общината са констатирали броя на изпочупените осветителни тела и парковото осветление своевременно е възстановено в първоначалния му вид.
Северният подход придоби напълно нов вид след като морската община го обнови с европейски средства. Стойността на проекта е близо 600 хил. лева. Новото съоръжение трябва да бъде официално открито до дни, а вече е обект на посегателство.
Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов изрази  силното си  възмущение от вандалския акт.  Той призовава всички граждани и гости на морския град при подобни случаи да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото Районно управление „Полиция”.
Припомняме, че миналата година  на крайбрежната алея в Приморско също бяха изпочупени над 20 осветителни тела, а след това пострада и осветлението на Морската градина. Там броят на щетите надхвърли 70 осветителни тела.