Бинго и Шон Мърфи “преиграват” световния финал по снукър в Бургас

Спорт

19-06-2015, 10:21

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Историческо постижение в българския снукър

Най-проспериращите играчи идват в града три месеца след финала "Крусибъл"

След месец бургазлии ще имат уникалния шанс да гледат на живо "преиграване" на финала от тазгодишното световно първенство по снукър. На 18 юли един срещу друг в спортна зала "Младост" ще излязат Стюарт Бингам - Бинго и Шон Мърфи. Това се случва само три месеца след финала в "Крусибъл", където Бингам вдигна купата. Шон Мърфи години наред играе на супер високо ниво - има една световна титла и два загубени финала. Бинго пък е най-прогресиращият играч в снукъра, въпреки че е на 39 години. За да стане световен шампион през 2015-та, той отстрани по пътя си сочените за фаворити Рони О'Съливан и Джъд Тръмп.

Освен в Бургас, срещи между Бинго и Шон Мърфи ще се изиграят на 17 юли в София и на 19 юли в Созопол. Заедно с тях в България ще пристигнат изгряващите звезди Оливър Лайнс и Джеймс Кейхил. Организатор на голямото събитие е Олиснукър клуб, под егидата на Българска снукър федерация.  От българска страна в демонстративните двубои ще се включат Братислав Кръстев и Георги Величков.

В Бургас събитието се реализира с подкрепата на Община Бургас, по повод отбелязването на "Бургас - Европейски град на спорта 2015".

Билетите за двубоя са пуснати в продажба в Eventimот 12.06.2015 г. с цени от 20 до 100 лева за VIP билет:

http://www.eventim.bg/bg/bileti/snooker-show--burgas-sofia-118/events.html

VIP билетите ще дадат възможност на най-запалените фенове да се срещнат със своите любимци 1 час преди мача, на специално организиран коктейл. Там те ще могат да се запознаят със звездите и да си вземат автографи.