Д-р Москов към учениците: Пушенето пречи на секса

Общество

19-06-2015, 10:43

Снимка:

sofia.utre.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Той бил тютюнджия, но щял да направи възможното детето му никога да не подхване вредния навик

Здравният министър д-р Петър Москов предупреди първокласници и тийнейджъри - тютюнопушенето пречи на секса. Това се случи днес в сградата на Здравното министерство, по време на награждаване на ученици от първи до 12-и клас, в национален конкурс, посветен на борбата с цигарения дим.

Тъй като на награждаването присъстваха и ученици от най-малките класове, преди да ги посъветва да не пушат, за да не им пречи на секса, министърът им каза да си запушат ушите. След това допълни, че като пораснат ще разберат какво е имал предвид.

Посланието министърът отправи по време на награждаването на победителите от седмото издание на Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас - за живот без тютюн". В него участват ученици от 1-и до 12-и клас, включително.

„Тук има малки деца, не знам дали да казвам всичко, което мисля. По-малките да си запушат ушите, но пушенето пречи на това да сте силни, да можете активно да се движите, ще дойде време и ще разберете - пречи и на секса. Тютюнопушенето уврежда дълготрайно органите ви, така че не започвайте", призова здравният министър.

Според Москов, който подчерта, че е пушач, в борбата на младите с тютюнопушенето трябва цялостно нов подход:

„Спирането или незапочването на вредни навици ни спасява от ред други неща. Аз съм пушач, но за мен е много важно моето дете да не започва да пуши".

Конкурсът се провежда за седма поредна година и в настоящото му издание са се включили над 3000 ученици от цялата страна.