ЖИВЕЙ АКТИВНО ще обедини спортни звезди

Инициативата навършва 10 години

На 21 юни 2015 г. (неделя) ЖИВЕЙ АКТИВНО! отново ще обедини най-големите звезди в българския спорт, които ще застанат рамо до рамо с кмета на София Йорданка Фандъкова и хиляди участници по повод 10-ия рожден ден на инициативата, посветена на балансираното хранене и движението. ЖИВЕЙ АКТИВНО! се организира от Нестле България и по традиция се провежда под патронажа на Столична община.

В 10:00 ч. тази неделя световната шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева ще се качи на колело, за да поведе стотици велосипедисти от театър „София“ към НДК по бул. Евлоги и Христо Георгиеви. По същото време на ъгъла на бул. Партиарх Евтимий и бул. Витоша Тереза Маринова ще събере феновете на движението в надбягване с препятствия, организирано със съдействието на Българската федерация по атлетика. По-късно през деня в Южния парк Евгени Иванов-Пушката ще организира волейболен турнир, а Тити Папазов ще се включи в баскетболни уроци за феновете на играта. Спортисти от националния отбор по гимнастика вече се включиха в кампанията с флашмоб в Южния парк, където на различни сцени в неделя ще има фитнес уроци, лакрос, kangoo jumps, зумба, urban гимнастика, футбол, скално катерене, футбол, американски футбол със „Софийските мечки“ и много други.



Програмата включва още консултации за балансирано хранене с д-р Райна Стоянова, кулинарни демонтстрации с Йоли от 24KITCHEN и Сандра от „1001 рецепти“, упражнения за майки, много семейни игри с Боги от „Стартер“ и забавни демонстрации с обучени кучета. За първа година ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще е домакин на арт-работилница „Нов живот за старата пластмаса” и интерактивна игра, организирани от партньорите на проекта ЕКОПАК. Събитието ще приключи с музикален маратон с участието на Део, Сантра, Играта, Павел и Венци Венц, Калин Вельов, Skiller, Кристина Дончева и Невена Пейкова.

След грандиозния старт в София ЖИВЕЙ АКТИВНО! продължава с масови събития във Варна и Бургас, организирани в партньорство с местните общини.



Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна могат да предлагат на сайта: www.jiveiaktivno.bg и ще станат част от кампанията в морските градове. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).



За ЖИВЕЙ АКТИВНО!
Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 10 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 200 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, с подкрепата на Община Бургас, Община Варна, Радио City, Радио NRJ, BG Radio, в. 24 часа, в. Труд,