Вместо в "ракла" ще събираме боклука в "иглу"

Мисия Пловдив

19-06-2015, 16:19

Снимка:

архив

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Продължава подмяната на контейнерите за разделно събиране на отпадъци в Пловдив

Продължава подмяната на контейнерите за разделно събиране на отпадъци в Пловдив, съобщават от общината. До края на юни се очаква зелените съдове за отпадъци от опаковки в район "Северен" да бъдат заменени.

Познатите контейнери тип "ракла" се подменят с нови от тип "иглу". По-късно ще бъдат заменени зелените контейнери в район "Източен", а след това и жълтите в двата района. Очаква се този процес да започне и в район "Централен" и район "Тракия".

Преминаването от единия към другия тип контейнери започна в края на миналата година. До март бяха подменени контейнерите в районите "Южен" и "Западен".

С подмяната на цветните съдове ще се подобри изградената инфраструктура за разделно събиране. Създават се условия за събиране на по-чисти отпадъци и се ограничава посегателството върху суровините за преработка. Намалява се и рискът от несъзнателно запалване на цветните контейнери.

Дирекция "Екология и управление на отпадъците" призовава за отговорно гражданско поведение и опазване на контейнерите в община Пловдив.

При констатирано злонамерено запалване или кражба на отпадъци можете да сигнализирате на тел. 6111 в Общинския инспекторат или в Районните полицейски управления.