Нелеп гаф раздразни и обиди инвалид

Животът

19-06-2015, 18:48

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Буден гражданин лепнал на колата му стикер "Аз искам да бъда инвалид", мислейки го за симулант

Млад мъж с право да ползва инвалидно място е сюрпризиран от стикер, който гласи "Аз искам да бъда инвалид", разказва пловдивчанинът в социалната мрежа.

33-годишният Христо К. отишъл със семейството си в търговски център в града. Когато се върнал за колата си, бил изненадан от подигравателния стикер, лепнат на стъклото й.

"Карам Mицубиши АСХ (малък джип), да, бях спрял на инвалидно място, но също така си бях сложил и инвалидния стикер на предното стъкло", описва ситуацията младият мъж.

Провокиран от недоглеждането на будния гражданин, който протестира срещу паркирането на инвалидни места от симуланти, Христо, който наистина има тежки здравословни проблеми, пише: "Искам да кажа на индивида, залепил стикера на стъклото ми, как да стане инвалид като мен:

1. На четири месечна възраст да получи гломерулонефрит, който да доведе но цялостно спиране на бъбреците на 9 годишна възраст

2. Две години да бъде на хемодиализа

3. Да му трансплантират бъбрек

4. Да му открият хочкинов лимфон на 24 годишна възраст

5. Да изкара четири месечен курс на химио терапия

6. Да изкара двумесичен курс на лъчетерапия

7. Да спре да функционира трансплантирания бъбрек (на 27гоини)

8. Да изкара една година и половина на перитониална диализа

9. И накрая (засега) да му трансплантират втори бъбрек

Това е накратко желанието на "будния гражданин". Няма да му давам обяснения за шепите с лекарства, които пия всеки ден откакто съм роден и ще ги пия докато съм жив", пише Христо.

Мъжът настоява за извинение, защото в този случай стикерът е обида както за мъжа, който управлява колата, така и за близките му. "Искам да обясни на четири годишния ми син, защо бях изключително афектиран и ядосан от това деяние и посегателство над моите права!", пише мъжът.

В коментарите под неговия пост има съвети от приятели да бъде "над неща".

Акцията за маркиране на нагли шофьори се увеличава в страната, но тук явно случаят не е такъв, коментират водачи на автомобили. Случаят е нелеп, но това не значи, че акцията срещу симулантите, които си купуват инвалидни стикери срещу крупни подкупи, трябва да спре.