Бате Енчо, Тони Димитрова и Жана Бергендорф за карнавала в Русе

Русе Лайф

20-06-2015, 11:49

Снимка:

снимка, архив

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рокери организират национален мотосъбор край Русе

Три сцени ще дадат старт на забавата, която ще завърши с огнено шоу и мощна заря

Детска дискотека „Щуротека“ с Бате Енчо подгрява малчуганите, ден преди големия Русенски карнавал.

Детската дискотека бе само подготовка за истинския Карнавал, който ще бъде официално днес в 18 ч. пред Съдебната палата с концерт на Тони Димитрова и Вокална група „Приста“ – Русе. Веднага след това кметът Пламен Стоилов ще предаде ключа на града на краля и кралицата на Русенския карнавал, които тази година са миналогодишните победители в конкурса за „Най-атрактивен карнавален костюм“, семейство Петрови.

След официалното откриване забавления и възможност за изяви ще има на три сцени. На сцена 1 (пред Съдебната палата) вечерта, от 19.15 часа започва представянето на читалищни групи от област Русе и училищни групи от община Русе. От 21.30 часа започва концерта на нашумялата млада изпълнителка – Жана Бергендорф, а от 22.15 часа, поради огромния интерес на русенци, неповторимите и атрактивни „Дивинитас“ ще се включат в програмата с огнено шоу. От 22.20 часа ще е официалното награждаване, а от 22.50 часа организаторите са подготвили зрелищна заря, с което Русенският карнавал ще приключи.

На сцена 2 (пред Доходно здание), от 19.15 часа, малчуганите ще имат възможност да се изявят както като индивидуални изпълнители, така и като групи от деца от детските градини в Русе. От 20.45 часа ще се проведат конкурси за „Най-оригинална маска“, „Най-атрактивен карнавален костюм“ и „Най-добре маскирано семейство“.

На сцена 3 (площад „Свобода“) по същото време (19.15 часа) участие в карнавала ще вземат представители на танцови формации и индивидуални изпълнения на ученици от училищата. От 21.15 часа любителите на зумбата ще получат своето гарантирано забавление.

Водещи ще са: сцена 1 – Дачко от „Аламинут“; сцена 2 – Бате Енчо; сцена 3 – Наката също от „Аламинут“.

На 20 юни феновете на фотографията ще могат да участват в конкурс за най-щура снимка „АЗ СНИМАМ КАРНАВАЛА“. Всеки участник или гост на Карнавала ще  може да изпрати своите снимки, направени с телефон или фотоапарат. Единственото необходимо условие е да озаглавите снимката и да изпратите име и координати за обратна връзка: е-мейл или телефонен номер.

Авторите на десетте най-щури и забавни снимки ще получат и парични награди. Снимките ще могат да се изпращат на  е-мейл: rusenskikarnaval2015@abv.bg

Крайният срок за изпращане на фотосите е 24 юни, а на  26 юни ще бъдат обявени и победителите. Всички снимки ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на ОП „Русе арт“.