Асфалтирането в Кранево приключва най-късно до 1 юли

Добруджанци

20-06-2015, 17:00

Снимка:

снимка,nakratko.bg

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Повече румънски туристи посещават „Двореца“ в Балчик

От туристическия бранш изразиха недоволството си от инфраструктурата в писмо през май

Туристическият бранш може да си отдъхне, след като стана ясно че местната власт няма да остави пътищата в лошо състояние за старта на антивния летен сезон.

Представители на бизнеса изразиха недоволството си през май, заради разбитите улици и притесненията си за отлив на туристи, предвид кризата с Украйна и политаката за насочване на руските туристи към Турция, вместо досегашната дестинация - България. 

Започва планираното асфалтиране в община Балчик.  Приоритетен участък, по думите на кмета Николай Ангелов е пътят Балчик – Албена, където беше регистрирано пропадане заради свлачище във вилна зона "Фиш – Фиш". От другата седмица екипите на избраната фирма изпълнител се разделят на две – за градска част и по селата. В момента работници запълват дупките по пътя от международния път до Рогачево, след което техниката се насочва към Кранево, където имаше недоволство заради забавеното асфалтиране. Там дейностите ще приключат най-късно до началото на юли, улица „Бяло море” към плажа ще бъде с подновен асфалт, увери кметът Николай Ангелов, пред БНР. До две седмици ще влезе и техниката за ремонта на коритото на река Краневска. Причина за забавянето е продължителната тримесечна процедура за избор на изпълнител, обясни кметът. Общинските средства от 2 млн.лв. ще бъдат инвестирани в улиците на общината до края на август.