Кунева алармира за заплашителен изборен туризъм във Варненско

Новините

20-06-2015, 16:31

Снимка:

Движение България на гражданите

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

ДБГ-Варна с номинации за 48 кандидати за съветници

Недопустимо е да има 278% ръст в новите адресни регистрации, заяви във Варна вицепремиерът и лидер на "Движение България на Гражданите" (ДБГ) Меглена Кунева. Тя цитира данни за Аврен, които говорят за заплашително високо ниво на изборния туризъм в общината. Според сведенията при 7 хиляди души население вече има 12% ръст на жителите за периода май - ноември 2014, т. е. с около 900 нови души или общо завишение на регистрираните с 1500 души за една година.

Във Ветрино при 5 хиляди души население, увеличението е с 270 души, т. е. около 3 пъти повече в сравнение с миналия шестмесечен период, а във Вълчи дол при 10 хиляди души население увеличението е 5 пъти в сравнение с миналия шестмесечен период, т. е. с 470 нови души.

Очакваме Министерството на регионалното развитие и кметовете и областните управители да подходят отговорно като служебно заличават адресните регистрации, направени в нарушение на закона и през 10 дни да оповестяват публично докъде е стигнал процесът, заяви Кунева.

Тя съобщи още, че структурите на ДБГ във Варна са направили номинации за 48 кандидата за общински съветници, 9 кандидата за кметове на общини, 3 за районни кметове на Варна и 13 кандидата за кметове на населени места в областта.