Top 10 на нудистките плажове

Туризъм

21-06-2015, 08:02

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Едно от най-естествените преживявания всяко лято

Горещините съвсем скоро ще влязат в непоносим стадий и единственото място, на което човек ще се чувства комфортно, е плажът. Нудизмът обаче отдавна не е на ниво "що е да си гол на морето и има ли почва у нас", а е едно от най-естествените преживявания всяко лято. Затова, докато все още не са докрай планирани летните отпуски, предлагаме 10-те топ дестинации за почивка, на които дори и смокиновото листо не изглежда необходимо.

1. На остров Миконос

Вятърни мелници, весел нощен живот и най-вече щедрата голота под слънцето - с това е прочут Гръцкият остров Миконос. Най-известният нудистки плаж на острова се нарича "Супер Парадайс", а асоциацията с райската градина са най-вече откъм необезпокояваната голота. Бреговата ивица е малка - около 500-600 м, но купоните са незабравими.

2. "Юронат"

Плажът се намира на югозападното атлантическо крайбрежие на Франция, на час път от Бордо. "Еuronat" е известен като дестинация за нудист, които обичат да лежат коли в децата, жената, бабата и изобщо всякаква семейна конфигурация. В къмпинга се предлагат палатки, каравани и бунгала под наем. Дори като се хранят в заведенията там хората са напълно голи.

3. Cap d'Agde

Това е селище във Франция, където ходенето без дрехи е задължително. Лятото там се събират 50 хиляди души, като много от тях са си купили жилища и могат да живеят там целогодишно. За удобство на нудистите има банка, пощенски офис, ресторанти и изобщо всичко необходимо.

4. На Дунав в Австрия

21-километра плажна ивица на р. Дунав в Австрия често се използва от хората, които искат да се слеят с природата. Около нея облечените са малцинство, но те живеят в разбирателство с нудистите.

5. Английската градина

"Английската градина" всъщност се намира в сърцето на Мюнхен, Германия. Всяко лято там се осъществява гол пикник по поречието на река Ищар. Нудистите използват спокойствието и красотата на природата, за да се радват на слънчевите лъчи.

6. Белвю

Един от най-популярните нуди плажове в Копенхаген. Известен е с това, че е предпочитан от гейове и лесбийки, които общо взето долитат от цял свят, за да открият половинката си там.

7. Коста Натура

На няколко километра западно от испанския град Естепона е популярният нуди плаж Playa Costa Natura. Той е част от природен парк със същото име. Няколко хотелски комплекса предлагат уют за претенциозните нудисти. Тези, които предпочитат уединение разполагат с десетки километри безлюдни плажни ивици. Магистралите и големите градове са далеч, което прави районът предпочитана дестинация за любителите на голотата.

8. На Канарските острови

Най-големият нудистки плаж на Канарските острови е на южния бряг на Гран Канария и се нарича Playa del Ingles. И представлява 8 километра дълъг плаж, на който слънцето винаги е жарко, небето е синьо, а купонът е на макс. Немски, английски и испански нудисти предпочитат да ходят там.

9. Ситгес

Испанският крайбрежен район Коста Брава предлага немалко развлечения за нудисти. Най-популярни са двата плажа в курортния град Ситгес на 30 км от Барселона. Преди о. Миконос да стане толкова култова нуди дестинация, Сетгес е бил топ мястото, което нудистите са избирали за лятната си почивка.

10. Стъдланд

Дори и в Англия имат популярен нуди плаж. Полуостров Стъдланд в югозападната част на страната е известен с натуралистите си от 1920 г. насам. През 2013 г. властите в областта дали разрешение районът за голи плажуващи да се увеличи с 1 км., след като нудистки групи внесли подписка с искане за повече пространство.