Младежки център, разположен на 45 декара ще има Гълъбово

Животът

21-06-2015, 11:47

Снимка:

Община Гълъбово

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Общината и компанията изпълнител подписаха договор за рехабилитация

На официална церемония "ЕЙ И ЕС" България и община Гълъбово подписаха договор за рехабилитацията на Младежки център в града, съобщават от кметството.

Общината изпълни ангажимента си за  изграждането на диги по близката река Сазлийка, които да предпазват комплекса от заливане при повишаване на речното ниво. Строителните дейности ще започват в понеделник.

 „За нас е много важно да помагаме за подобряване живота на местната общност. Наред с безопасността и опазването на околната среда, това е основна ценност и приоритет за ЕЙ И ЕС”, заяви изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет при подписване на договора. „Проектът е от стратегическо значение за Гълъбово, тъй като е насочен към младите хора. Щастливи сме, че можем да разчитаме на подкрепата на отговорен инвеститор като ЕЙ И ЕС”, посочи кметът на община Гълъбово Николай Тонев.

Младежкият център ще бъде разположен на площ от над 45 декара в парка на Гълъбово. Проектът включва рехабилитация на съществуваща стара сграда, изграждане на нови съоръжения за спорт и отдих, реновация и озеленяване на пространството около тях. След приключване на строителството комплексът ще разполага със спортни зали, фитнес, тенис кортове, детска площадка, сцена на открито и др.

Изграждането на младежкия център е най-голямото публично-частно партньорство в региона. Проектът е част от програмата за корпоративна социална отговорност на ЕЙ И ЕС, в която до момента са вложени близо 7 милиона лева. Само за подобряване на инфраструктурата в града компанията е инвестирала над 3 милиона лева.