Българската статистика с изложба за 135-тата си годишнина

Русе Лайф

21-06-2015, 13:51

Снимка:

снимка, топ новини

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Статистиката ни уведомява за намаляване на строителните обекти

Експозицията показва материали, притежание и на Териториалното бюро в Русе

Изложба „135 години българска официална статистика“ ще бъде открита в Регионална библиотека „Любен Каравелов” в Русе утре, 22 юни, от 17.00 часа. Експозицията показва материали, притежание на Териториално статистическо бюро - Русе, свързани с историята и дейността на местните и централните статистически служби.

Представени са регионални и централни издания, между които статистически годишници, известия и сборници за Русе и региона, както и издания, свързани със статистическите изследвания в различни области на обществения живот у нас - промишленост, здравеопазване, транспорт, външна търговия, туризъм, благоустрояване, комунално стопанство, горско стопанство, образование, култура и др.

В изложбата могат да се видят и ценни книги от фонда на Регионална библиотека “Любен Каравелов”, сред които са: „Предварителни резултати от преброяването на населението на 1 януарий 1881 г.”, „Общи резултати от преброяването на населението в Княжество България: На 1 януари 1888 г.“, „Резултати от преброяване на населението в Царство България на 31 декември 1910 г. по общини и населени места” и други, съобщават още от РБ "Любен Каравелов".