Арестуваха кмета на Ботевград

Георги Георгиев е изведен от дома си пред смаяните погледи на съседите си

Тази сутрин към 8:00 часа син бус с полицаи от София, придружавани и от служители на местното полицейско управление, спират пред кооперация на бул. "Трети март", в която живее кметът на Ботевград Георги Георгиев и пред смаяните погледи на съседите са извели градоначалника, предаде Нова телевизия. 

Георги Георгиев е баща на Даниел Георгиев, който стана известен като депутата, който само за ден премина няколко пъти от ГЕРБ при Николай Бареков и обратно. 

Миналата година разследване на Нова телевизия показа как Даниел Георгиев десетки пъти е купувал имоти на Община Ботевград на безценица. Само че не лично, а през други лица - винаги по една схема: Общината обявява празни незастроени площи от града на търг, купуват ги хора на цени малко под нормалните.

Само ден – два след това те продават една десета площ на Георгиев, но на цени 10 пъти под тези, които са платили на Общината, т.е. на загуба. Все по тази схема с 10% Даниел Георгиев става собстеник на голям брой терени от по 100 до 200 квадрата.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"