Бургас с награда за социална политика

Мисия Бургас

22-06-2015, 13:47

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Отличен" за Бургас за Европейската купа по триатлон /Фоторепортаж/

Голямата награда връчи Генералият секретар на Европейскта асоциация за социални услуги за хора увреждания.

В рамките на Първия национален форум/изложение на социалните услуги, който се проведе в Златни пясъци, Национален алианс за социална отговорност обяви носителите на Годишните награди за принос в социалното развитие на България в категориите "Неправителствена организация", "Култура и изкуство", "Социални услуги" и "Социално предприемачество".
Категория "Социално предприемачество" е изцяло нова, като замисълът на НАСО в рамките на общото партньорство с Министерството на труда и социалната политика, както и с много организации в България, е да бъде награден добър пример, който да стимулира други подобни постижения. Голямата награда в категорията  връчи г-н Люк Зелдерло - Генерален секретар на Европейскта асоциация на доставчиците на социални услуги за хора увреждания. Неин носител станаха Община Бургас и Общинско социално предприятие "Морски знаци" - Бургас. 
Те са отличени за развитие на социалното предприемачество и предоставяне на възможност за трудова реализация на хора с увреждания, самотни и многодетни майки, чрез производство на сувенири с името и логото на Бургас. От една страна така се популяризира града, а от друга се осигурява работа на хора в неравностойно положение, които се чувстват полезни и на себе си, и на родния Бургас.