Румънци спечелиха международния турнир "Juniors cup Izida"

Който се проведе в курорта Албена

Тимът на Петролул (Плоещ) спечели второто издание на международния турнир "Juniors cup Izida" в набор 2001, който се проведе в курорта Албена. Отборът от румънския град Плоещ победи на финала Динамо (Букурещ) след изпълнения на дузпи, съобщава спортния мениджър на ваканционното селище Руслан Йорданов. В редовното време двата отбора завършиха 4:4, като футболистите на Петролул поведе с 4:0 още през първото полувреме, но допусна изравняване секунди преди последния съдийски сигнал. Отборът на Черно море се класираха на трето място.

 В набор 2002 триумфираха футболистите на Джуниорул (Букурещ) след успех с 3-1 на финала над Славия. Трети завършиха Динамо (Букурещ).

 В турнира, организиран от West football Arena и Илко Станчев, се включиха 20 тима от България и Румъния. Специален гост на надпреварата бе легендарният вратар на Стауа Хелмут Дукадам, който през 1986 г. донесе купата на Европейските шампиони (Шампионска лига) за своя отбор. Тази седмица футболната надпревара продължава с другите възрастови групи.