Започна подготовката за асфалтиране в Община Казанлък

Заралии

22-06-2015, 16:29

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

Стара Загора

Всичко от Автора

В рамките на строителната програма за 2015 ще бъдат ремонтирани 61 обекта

От днес започва подготовката за асфалтирането на улици на територията на община Казанлък, коментира заместник-кметът на Казанлък Даниела Коева, цитирана от Дарик. Съгласно договорения график с фирмите изпълнители на дейностите, първите две улици, по които започва ремонтът в град Казанлък, са ул. "Стара планина" в участъка от ул. "Александър Стамболийски" до ул. "Пушкин" и ул. "Стефан Караджа" в участъка от бул. "23 Пехотен Шипченски полк" до ул. "Стара планина". Изпълнител на дейностите в тези участъци е Пътно-строителна компания "ЕС БИ ЕС", избрана след проведена обществена поръчка.

Вторият изпълнител на дейностите, също избран след проведена обществена поръчка, е "ДИМАС" АД, която започна подготовката за асфалтиране на първите две улици в населените места на общината. Това са ул. "Митко Палаузов" и ул. "Бачо Киро" в с. Бузовград.

Третата фирма изпълнител, спечелила обществената поръчка по 2 обособени позиции - "ПИ ЕС АЙ" АД, започва подготовката за асфалтиране на ул. "Пенчо Славейков" от ул. "Васил Априлов" до ул. "Отец Паисий" и изпълнението на кръговото движение на бул. "Розова долина" и ул. "Бачо Киро".

С тези ремонтни дейности започва изпълнението на Строителната програма на Община Казанлък за 2015 г. по отношение асфалтирането на общо 61 обекта - това са улици, части от тях и алеи в град Казанлък.
Община Казанлък призовава гражданите да проявят разбиране за причиненото от ремонтните дейности неудобство, както и да не паркират в участъците, където те се извършват.

През 2015 г. са предвидени за асфалтиране улици и части от тях в града и населените места на община Казанлък, алеи и междублокови пространства с обща площ 90 797 кв. м. Заложената обща площ за асфалтиране на общинската пътна мрежа е 13 728 кв.м, на улици, на алеи и междублокови пространства в град Казанлък - 42 304 кв.м, а в населените места - 34 765 кв.м. Средствата за асфалтиране на улици по Строителната програма на община Казанлък възлизат на 2 323 390 лв.

Акцент в инфраструктурните дейности на Община Казанлък през тази година ще бъдат и алеите, междублоковите пространства, възстановяването на тротоари паркинги, зелените площи в ж.к. "Изток" и кв. "Васил Левски".