Как да преборим стреса?

Поставете си цели

Стресът се случва, когато има нещо във вашия свят, което се опитвате да избегнете и когато се страхувате да го приемете и решите. Колкото повече избягвате трудностите и проблемите, толкова по-стресирани ставате. За щастие, има начини как да се справите със стреса.

Поставете си позитивни цели

Ако искате да направите така, че да имате възможност да се почувствате щастливи, трябва да се фокусирате върху позитивните неща, които искате да постигнете. Преследването и постигането на тези цели, ще ви направи щастливи.

Освободете малко енергия

Когато тялото ви е стресирано, се чувствате по-енергични, защото в него се освобождават стимулиращи химикали. Проблемът е, че много от проблемите, които ни стресират в съвременния свят, трябва да бъдат решени на бюро. А какво става с енергията? Единственият начин да се освободите от нея са тренировките, така че идете да потичате или да тренирате във фитнеса.

Приближете се

Човешкото тяло освобождава окситоцин, когато доближи друго тяло. Една от функциите на окситоцина е да създава усещане за спокойствие. Така че, когато сте стресирани, просто се приближете до някого, дори това да е домашният ви любимец.

Изправете се срещу страховете си

Когато се чувствате наистина стресирани, не се страхувайте да погледнете страховете си в лицето. За какво се притеснявате? Какъв е най-лошият сценарии оттук-нататък? Понякога може да разберет, че ситуацията не е чак толкова лоша.

Медитацията не е навредила на никого

Когато дишате дълбоко, стресът си отива. Няма начин да се чувствате зле между две дълбоки вдишвани я и издишвания, дори без да медитирате.