Новият шеф на Онкологията встъпи в длъжност без ексцесии

Мисия Пловдив

23-06-2015, 16:21

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Няма депозирани оставки, както лекарите се канеха преди месец

Д-р Красимир Вальов зае официално вчера ръководния пост в Комплексния онкологичен център (КОЦ)-Пловдив.

Новият управител на специализираното здравно заведение обясни пред Дарик, че няма напрежение между него и служителите на онкологичния център и определи обстановката като "делова и конструктивна“. Д-р Вальов отбеляза, че вече се познава с по-голямата част от лекарите, а с останалите поетапно осъществява контакт.

Няма негативни настроения, нито намек за такива, категоричен бе новият мениджър на здравното заведение.

Той отбеляза, че няма и нито една депозирана оставка, заради неговото встъпване в длъжност, каквито закани направиха в началото на месеца.

За нормалното протичане на работния процес потвърди и хирургът и председател на синдикалната организация на КНСБ към КОЦ–Пловдив д-р Парашкев Цветков.

В началото на месеца с 27 гласа "за”, 21 "против” и 0 "въздържали се", пловдивските съветници утвърдиха д-р Красимир Вальов за управител на здравното заведение.

След решението на общинския съвет новоизбраният за управител д-р Красимир Вальов заяви, че ще работи за развитието на онкоцентъра и лекарите трябва да бъдат спокойни, тъй като няма намерение да променя юридическата самостоятелнот на здравното заведение.

"Аз съм зад тях и заедно ще вървим напред", категоричен бе д-р Вальов.

Тогава, служителите на специализираното здравно заведение заявиха категорично, че няма да допуснат новия управител на работа и биха работили единствено с досегашния мениджър д-р Калин Калинов.