Карлово само ще разпределя европарите си

Животът

23-06-2015, 16:35

Снимка:

Дарик

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Кметът сключи споразумение за делегиране на фунции по оценка и избор на проекти с министър Лиляна Павлова

Споразумение за делегиране на функции по оценка и избор на проекти в изпълнение на Приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие” на стойност близо 15,7 млн. лв. подписа кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов на среща с министъра на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде Дарик.

Община Карлово е една от 39-те големи общини, на които Министерството на регионалното развитие и благоустройството делегира правомощия, сами да избират и оценяват проектите, които да бъдат финансирани по Оперативна програма "Региони в растеж” 2014-2020 г.

В проектите ще бъдат включени не само улици, тротоари, градска среда, паркове, училища и детски градини, но и културни, социални и здравни дейности.

Д-р Емил Кабаиванов участва и в работна среща с вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. На срещата са обсъдени възможностите за ускоряване изграждането на системи за видео наблюдение. В дискусията участваха още министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, представители на Националното сдружение на общините в Република България, заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Изготвени са методически указания за изграждането на системи отстрана на МВР, за да се постигне по-добър резултат в полза на сигурността на гражданите. На срещите бе обсъдено видео наблюдението да залегне като компонент в проектите, с които местните власти ще кандидатстват за европейско финансиране.