Стойчо Младенов: Мястото на ЦСКА е в "А" група

Искам да кажа няколко думи като човек, който е чедо на най-голямата емблема на българския спорт

Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов бе категоричен, че мястото на „червените“ е в А група. Младенов публикува изявление на официалния си сайт в интернет.

Публикуваме го без редакторска намеса:

Мислех, че 2013 година е най-тежката в историята на ЦСКА. Не бях прав. Днес нашият клуб е изправен пред пропаст, която може да сложи край на съществуването му.

Днес искам да кажа няколко думи не като бивш футболист и треньор на ЦСКА. А като човек, който е чедо на най-голямата емблема на българския спорт. Мястото на ЦСКА е в „А“ група и никъде другаде. Като цяло спортът ни е в толкова лошо състояние, че остава и малкото, което имаме, да го затрием. За първи път в лицето на министър Красен Кралев виждам протегната ръка специално към футбола. За първи път ЦСКА има шанса да се развива като нормален клуб в демократично време, придобивайки базите си. Но...

ЦСКА прави всичко възможно да изчезне. Многократно съм казвал мнението си за предишните собственици от последните десетина години. Няма смисъл да се повтарям, защото спасението е в бъдещето, а не в миналото.

Държавата, БФС, всички бивши играчи, треньори и на първо място всички фенове сме длъжни да спасим ЦСКА. Очевидно е, че клубът е изправен на страната на срама заради свои управници през годините. Очевидно е, че са нужни компромиси. Ако има законова рамка, която да спаси името ЦСКА, то нека бъде направена. Сега и на мига! Под спасение разбирам единствено участие в „А“ група и битка за титлата, с която всички сме свикнали. През 2013 година всички вие ударихте с юмрук по масата и забранихте ЦСКА да изчезне. Нека да го направим още веднъж заедно.

Съзнавам колко „доброжелатели“ имам и как веднага ще изкарат колко користни са моите думи. Още преди да започнат злобните коментари по мой адрес, ще им отговоря – аз не се натискам да се връщам в ЦСКА! Моето сърце никой не може да го извади от ЦСКА. Аз съм половин век армеец и ще умра като такъв. ЦСКА ми даде възможност да се изградя като човек, да създам прекрасно семейство и да се чувствам щастлив. И така ще бъде, ако ЦСКА е на своето място – на върха в българския футбол.  

С уважение към всички привърженици на ЦСКА
Ваш Стойчо Младенов