Старозагорските "Усмивки" стават на 20 години

Животът

23-06-2015, 17:10

Снимка:

БНР

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Техни авторски песни са част от учебниците по музика и детските помагала

Вокална студия ”Усмивки” отбелязва 20-годишен юбилей на сцената на Държавната опера в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Концертът ще се състои в петък (26 юни), от 19.00 часа.

Авторските песни на "Усмивки“ са събрани в три албума. Музиката им е дело на ръководителя и вокален педагог Жанина Янкулова, а текстовете - на Мая Дългъчева. Вокалната студия ”Усмивки”, при Народно читалище "Родина” е създадена през 1995 година, а песните им са част от учебниците по музика от 1-и до 6-и клас, както и в помагалата за детските градини.

С младите таланти на школата работят още педагогът Елена Малитакова и хореографът Ромина Славова. Заедно с Жанина Янкулова, в момента обучават деца от 4 до 19 години, разделени в 3 възрастови групи.

Вокалната студия е част от културния живот на Стара Загора. Носител е на множество награди от различни фестивали и конкурси у нас и в чужбина.

През 2007 година "Усмивки“ получават престижния приз "Икар“ за ярки художествени постижения на регионално и национално ниво.