July Morning – къде, какво и с кого?

Булевард

23-06-2015, 18:55

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

July Morning във Варна

Фицата идва с “Джинджифил” на бургаския Джулай

July Morning - Камен Бряг

Пълен парти справочник от Камен бряг до Перник

July Morning е хипи фест датиращ от 1972 г. Името на събитието произлиза от песента на групата Uriah Heep "July Morning".

Уникалният фестивал започва на 30-ти юни и завършва с изгрева на 1-ви юли, той съществува само в България, събира на различни места огромни групи хора, забавляващи се цяла нощ на плажа или просто на открито с една едничка цел -паметно посрещане на изгрева в юлското утро.

Фестивалът се заражда като акт на протест срещу комунистическия режим, но се превръща в традиция и дори и в днешно време събитието все още съществува.

Днес първото юлско слънце се отбелязва по много начини, като и неговата същност се възприема различно. Някои смятат, че първите лъчи на юлското утро пречистват духа и празнуват свободата, докато други го виждат като добра причина да прекарат още една нощ в купон.

По традиция няма правило къде да се посрещне юлското слънце. Голяма част от хората обаче свързват празника с морето и го посрещатименно на плажа на Черно море. Център на събитията пък става селото Камен Бряг, намиращо се в близост до Каварна. Там по традиция идват хиляди граждани, които искат първи да зърнат слънцето от високите скали над морето. Именно там в последните години Джон Лоутън излиза на сцената и пее емблематичната песен на своята група.

Всички заведения, клубове и плажни барове се опитват да привлекат почитателите на традицията към себе си за поредна година.

Ето най-горещите места, над които ще изгрее юлското слънце с много жива музика и незабравими емоции:

Във  Варна от клуб Рапонги залагат на DJ Versus, Макалали на варненския плаж разчитат на DJ KIKO & ELECTRIKSOUL. По традиция пясъчната ивица на морската столица е осеяна с десетки компании в близост до различните клубове по морето като Кубо, Куба, Ла Плая, Палм Бийч и др., и със сигурност така ще бъде и тази година.

Бургас се подготвят за Rock'n Roll фест, в който участие ще вземат известни музиканти от страната и чужбина. Събитието ще се състои на централен плаж, моста. JEFF SCOTT SOTO (USA), JERSEY BUD (UK)& SILUET, PIF, Филип Аврамов и рок група Джинджифил са само малка част от участниците, начало 18,00 ч.

Община Бургас ще предостави допълнително дърва за огрев, за да се предпази от това, хората да ходят и да търсят из градини и храсти и да се стига до вандализъм.

Друга опция там предлага екипът на Автокино Плаза и DJ от цяла България и Нова Зеландия. Те организират парти, което започва от 22:00 часа и продължава до 08:00 ч. в Бургас Плаза Мол, паркинг на ниво 2.

Пловдивчани ще посрещат изгрева с разтърсващо парти с пикантен line-up от водещите диджеи Momo Dobrev, Marto Gavraili, Christian Craken, Guerrero, Aleks Nikolov & Ill-Q, събитието ще се състои в частна вила на най-високата точка в Брестник, която може да се похвали със спиращата дъха панорамна гледка на цял Пловдив.

Станалият вече традиция рок фест Джулай Морнинг в Перник също ще се състои. Той се провежда на крепостта Кракра. Там шоуто е част от фестивала Китариада и в него се включват много местни и гостуващи рок банди.

В Ямбол първите юлски лъчи ще бъдат отбелязани с прожекция на филма „Джулай” на режисьора Кирил Станков. Началото е 21:00 часа,а входът е свободен. Кадрите ще бъдат прожектирани до Спортен комплекс "Георги Дражев"

Къмпинг Градина е притегателно място за много хипарски настроени и не дотам персони, посетителите ще се насладят на July Morning ft. SAVA & Emil Prize, Camp Sessions в Kite bar.

В Несебър планират да посрещнат джулая също с хаус музика. Под вещото ръководство на PAVEL PETROV –SHOSHO, AVGUSTIN & PEPPOU плюс перкусиониста Чарли, посетителите в Мусай на несебърския плаж ще си направят парти.

July Morning в Кранево също ще има при това с обичаните музиканти от ФАНДАНГО, концертът ще се състои в заведението First Line, начало 20:30.

Тази година и Царево заема своето място на картата на големите партита за джулая. DJ DIASS ще пуска в клуб „Сикрет” в Царево и обещава силни емоции.

В Слънчев бряг прочутият Какао Бийч мами феновете с DJ-те DESO и KAISKI, почитателите на черното ще изберат The Bounce, където ще се подвизава 100 Кила.

Някои хора се организират в социалните мрежи и се събират на плаж Кабакум, Златни Пясъци.

Тъй като тази година дата е през седмицата, вторник срещу сряда, много от събитията са изместени в уикендите преди и след нощта срещу 1-ви юли.

Фестивалът „Каварна Рок” ще се проведе от 26-ти до 28-ми юни, там хедлайнери са TWISTED SISTERS, а  Созопол Фест е насрочен за 5-ти и 6-ти юли, където наблягат на хаус музиката с известни DJ’s в bar La Mouche.

Рокаджиите в столицата със сигурност имат повод да будуват до изгрева защото на 30 юни в София ще се състои концерта на боговете на тежкия саунд - JUDAS PRIEST и HELLOWEEN. Роб Халфорд и компания ще изпълнят песни от последния си албум 'Redeemer of Souls', както и най-великите си хитове.

Столичани ще посрещат отново изгрева от Витоша. Събитието започва още от 22:00 часа в х. Алеко със сет на DJ NURI. В 23:00 часа на сцената ще се качат група Хоризонт с компилация от съвременни и класически рок хитове. Купонът ще се пренесе извън хижата малко след 5 часа сутринта, за наблюдение на пленителния изгрев от Витоша.

Където и да се намирате просто се съберете и се забавлявайте, посрещнете юлското утро и се пречистете. Погледнете позитивно на живота и бъдете по-добри.