След ада край Дъбово, две жени и дете се борят за живот

Крими

24-06-2015, 13:54

Снимка:

Архив

Автор:

Стара Загора

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жестока катастрофа взе два живота на Подбалканския път

"Мерцедес" на млад варненец заформил мелето

Две жени загинаха, а други две и дете са в болницата в УМБАЛ Стара Загора с опасност за живота след вчерашната адска катастрофа край село Дъбово, съобщиха от старозагорската полиция.

63-годишна жена от Варна е с множество фрактури по цялото тяло, 26-годишна от Казанлък е с контузия в коремна област, а на 5-годишно дете е извършена операция на черен дроб.
Водачът на лек автомобил ”Мерцедес” е с контузия на гръден кош, водачът на ”Опел Вектра” – с множество травми по цялото тяло, 45-годишна жена от Казанлък е настанена в "Неврохирургия”, 25-годишна жена от Казанлък и дете на 1 година – с фрактура на главата, всички без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Ето какво е установено досега за срашната катастрофа. Вчера около 08,35ч. по пътя край село Дъбово се е движел товарен автомобил с влекач и прикачено полуремарке, управляван от 50-годишен мъж от село Мортагоново. На км.331+800 движещия се срещу него л.а.”Мерцедес”, управляван от 37-годишен мъж от Варна, внезапно навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в задна лява гума и диференциала на товарния автомобил.

След това продължава движението си в лентата за насрещно движение и удря ”Опел Астра”, управляван от 38-годишна жена от Казанлък, като го изхвърля в крайпътна нива, южно от пътя.

"Мерцедес”-ът обаче не спира, а продължава да лети и удря челно ”Опел Вектра”, управляван от 27-годишен мъж от село Копринка, след което се завърта на пътното платно.

В резултат на верижната катастрофа на място са починали пътуващата в лекия автомобил ”Мерцедес” 33-годишна жена от Варна и 38-годишната жена, управлявала ”Опел Астра”.