Районните кметства пълнят хазната едва-едва

Мисия Пловдив

25-06-2015, 15:56

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдивската община е сложила в хазната 220 млн. лв. за три години и половина

Отличник е "Централен" с 40 хил. лева повече от миналата година

Районните кметства в Пловдив масово губят постъпления през първите 6 месеца от тази година спрямо миналата, научи Дарик радио.

Най-лошо е положението в район "Западен“, където постъпленията от наеми, такси за гаражи, тротоарно право и ползване на тържища и пазари са с над 22 хил.лева по-малко в сравнение с първото шестмесечие на миналата година.
Въпреки, че районната администрация отчита увеличение при събираемостта на таксите за гаражи с над 9 хил.лева, то постъпленията от наеми са с около 32 хил. лева по-малко. Кметът обясни, че това е защото в края на миналата година Гребната база и постъпленията от нея са минали към "голямата" община.

Подобно е положението и в район "Източен“. Там събраните суми за първото шестмесечие на тази година са с над 17 хил. лева по-малко от същия период на миналата година.

Районите "Южен“ и "Северен“ също отчитат по-малко постъпления, но там сумите са съответно 6 хил. лева и 700 лева по-малко.

Отличник сред районните кметства е това на "Централен“, където събраните средства до 31-ви май тази година са с почти 40 хил.лева повече от същия период на 2014-та година. „Тракия“ също отчита положителен баланс със събрани близо 6000 лева повече.