Емил Спасов: Юношите в Левски си плащат за да играят

Ситуацията с подрастващите на "Герена" е доста сложна

Бившият директор на Детско-юношеската школа на Левски - Емил Спасов заяви пред Topsport.bg, че положението в младежките и юношеските формации на „синия" клуб, подобно на генералното такова, съвсем не е цветущо.

Спасов разкри, че към момента да си подрастващ талант на „Герена" е нещо доста сложно, като на повечето семейства излиза непосилно скъпо „добутването" на децата им до различните формации, още повече до първия състав на отбора.

„Ситуацията с юношите в Левски е доста сложна. Аз лично не мога да приема факта, че те трябва да си плащат, за да играят. Да, в действителност точно това се получава в един момент.

Искате ли да ви кажа колко излиза на едно семейство, за да опита и на практика да докара нещата до такава фаза, в която детето им да има шанс за изява в първия състав на клуба? Около 15 000 лева!

Става дума за лагери, екипировка, пътувания и т.н., които родителите сами си поемат.

Това никъде го няма! И лошото е, че не става дума само за Левски, а за почти всички тимове.

Изключенията в това отношение? На първо време ми хрумват Литекс и Лудогорец. Там всичко се поема от клуба и го няма това безкрайно плащане за всевъзможни неща.

Разберете - докато продължаваме така, футболът ни няма да претърпи никакво развитие. Ще си останем на все същото ниво, докато останалите напредват. В един момент ще е просто невъзможно да ги настигнем, ако този момент вече не е минал".