24 фирми заявиха 240 свободни работни места

Мисия

25-06-2015, 17:40

Снимка:

pixabay.com

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

На трудовата борса днес в Стара Загора се явиха 213 безработни

213 безработни се включиха в проведената днес от Бюрото по труда в Стара Загора обща трудова борса. На нея присъстваха 31 представители на 24 фирми, които заявиха 240 работни места, предаде Дарик. Две от фирмите са от други региони.

Приоритетно се търсят кадри в сферата на техниката и технологиите: машинни инженери, ел. инженери, ел. техници, настройчици, машинни оператори производство каучукови изделия, оператори на линия за профилиране на метал, оператори на поточна линия, заварчици, оксиженисти.

Работодателите търсят мотивирани хора за работа и в много други браншове: преработваща промишленост, търговия, охранителна дейност, социални дейности, пенсионно-осигурителна дейност.

С всички фирми предстоят следващи срещи с цел приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидати на борсата.

Подобни борси в страната се организират вече десет години от Агенцията по заетостта. Целта е да се постигне намаляване равнището на безработицата и активиране дейността на бюрата по труда с работодателите на пазара на труда.

Борсите предоставят възможност за директен контакт и договаряне между работодателите и търсещите работа лица, както на регистрирани безработни, така също и на лица, които не са регистрирани в Бюрата по труда.