Две бургаски предприятия "дърпат" шалтера днес

Животът

26-06-2015, 10:46

Снимка:

снимка, gradat.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 1000 предприятия ще протестират срещу нова цена на тока

"Спартак" и "БМФ Порт Бургас" се включват в протестите срещу цената на тока

Бургаският завод "Спартак" АД ще се включи в националния протест против повишението на цените на тока. "Като голямо бургаско предприятие с традиции и един от големите износители в региона, ние ще спрем производствените мощности на завода ни за един час в знак на протест, солидарни с останалите фирми в страната. Протестът е мирен, не е политически и НЕ е антиправителствен, а продиктуван от утежняването на условията, при които работодателите ще бъдем поставени при евентуално повишаване на цените на електроенергията", се казва в изявление на дружеството.
Работниците и служителите в „БМФ Порт Бургас” също се присъединяват към националния протест срещу повишението на цените на електроенергията за индустрията. Днес, 26 юни, в 12.30 ч. пред входа на „Пристанище Запад” те ще изразят своето недоволство от очакваното решение на енергийния регулатор, което ще застраши съществуването и на малко останалите работещи български предприятия.
Четирите работодателски организации - БСК, АИКБ, БТПП и КРИБ, обявиха безпрецедентен протест. Хиляди фирми ще започнат да спират работа за по един час всеки ден от 26 юни. "Единодушно и категорично заявяваме, че не желаем повече да плащаме за кражбите, разхищенията и некадърността в българската енергетика!", заявяват от организациите. Според бизнеса въвеждането на новите цени ще погуби част от производствата, ще съсипе износа и ще остави без работа хиляди хора. 
В декларация работодателите изброяват всички проблеми в енергетиката, които не се решават, а се замитат с по-високите цени.