БДЖ вози безплатно млади творци от София до Варна

45 деца ще отпътуват днес за Фестивала за детско медийно изкуство „Арлекин”

За четвърта поредна година „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатното пътуване на децата, които ще участват във Фестивала за детско медийно изкуство „Арлекин”. Четвъртото издание на фестивала ще се проведе в периода 26 – 28 юни в гр. Варна. Това съобщиха от пресцентъра на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД.

Днес (26-и юни) 45 деца ще пътуват от София до морската столица с влак, за да вземат участие в детския фестивал. За тяхното удобно и комфортно пътуване националният железопътен превозвач е осигурил специален допълнителен вагон към композицията на бързия влак от София за Варна. „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще се погрижи и за прибирането на младите творци в деня след приключването на фестивала.

Фестивалът „Арлекин” се провежда под мотото „Светът в моите очи” и има за цел да стимулира детската фантазия и творчество за създаване на оригинални и различни по жанр медийни творби – филми, телевизионни и радиопредавания, интернет издания и др.

Ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД подкрепя всички инициативи, чрез които се дава възможност на българските деца да разгърнат своя творчески потенциал и възможности.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен