Николай Иванов: Пламен Константинов е пред труден избор

Двата тима на България са в много добра форма

Дългогодишният разпределител на националния отбор Николай Иванов отбеляза, че селекционерът Пламен Константинов ще има тежка задача при избора на своя титулярен състав. Причина за това е добрата форма, в която са двата тима на България. Единият състав играе в Световната лига, а другият на европейските олимпийски игри в Баку.
Ники Иванов определи Германия като фаворит за титлата в Баку

"Ще трябва да избира от 15-16 състезатели, което ще бъде много мъчно, защото всеки ще претендира за място с добрата си игра - анализира Николай Иванов. - В момента всички волейболисти имат възможност да направят по 10-12 мача на високо ниво.
Волейболистите излизат днес от 15 ч. срещу Полша
Навлизат в игрови ритъм. Засега се движим много добре. Целите са ясни. Добро представяне на Световната лига и на европейското първенство у нас."
Николай Иванов смята, че националите имат отлични шансове срещу Полша в полуфиналния мач от европейските олимпийски игри. Двубоят е днес от 15 ч.
"Ще бъде тежък мач - пророкува Николай Иванов. - До момента поляците минаха леко. Те бяха в по-лесната група. Нямаха реална конкуренция. Този резултат може да им изиграе лоша шега. Не трябва да се заблуждаваме, че големите им звезди ги няма в състава. Те натрупаха самочувствие заради успехите при мъжете, а и заради отличната работа с младежките формации през последните две поколения."
Николай Иванов смята, че Германия е фаворит за титлата в Баку.
"Те са с почти основен състав - допълни легендарният разпределител. - Останалите са с подмладени тимова. Хубаво е, че нашият отбор излезе от тежки ситуации. Опитните имат шанс да навлязат във форма, а младите да се изявят."