Жълтите павета се превръщат в арт работилница

София Лайф

26-06-2015, 12:08

Снимка:

Фейсбук, ЛЕТЕН ФЕСТ Изкуството на жълтите павета

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фестивалите в София са с европейско качество

Стартира летният сезон на приложните изкуства и занаятите

EVENTZA BG и Регионална занаятчийска камара гр. София имат удоволствието да Ви поканят на летният арт сезон на занаятите и приложните изкуства. Събитието ще се случва всеки последен уикенд през месеците юни, юли, август,септември и октомври, а мястото е бившият Мавзолей.

Ако се питате какво точно да очаквате, веднага Ви даваме отговор. Регионалната Камара на Занаятчиите ще Ви предостави уникална възможност за видите Истинските Майстори Занаятчии на България - част от националното ни богатство, които ще представят занаятите и приложните изкуства в своите работилници на открито. Освен това ще можете да говорите лично с майсторите и да получите ценни съвети от тях.

Ако Ви вълнуват грънчарството, бижутерството или декупажа, няма да Ви е никак скучно.

По време на събитието ще бъдат изградени два щанда за книги за деца и възрастни всеки ще може да донесе книга по избор, която да постави там и да вземе непрочетена такава абсолютно безплатно. Ако искате да се сдобиете с някое произведение на изкуството обаче ще трябва да си го заплатите.

Рисувани шалове и дрехи, ръчно сътворени бижута и аксесоари, произведения от стъкло, керамика и дърво - това са само част от вещите, които организаторите обещават да видите на жълтите павета.

Първо издание 27 и 28 Юни от 10,30 ч до 20,30 ч.