Шефът на БСК обеща каскадна вълна от протести

Общество

26-06-2015, 13:27

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

За минута Божидар Данев спря тока в сградата, солидарен с едночасовата стачка на бизнеса

Ще продължим с протестната вълна, тя ще бъде каскадна. Тази закана отправи председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев към правителството и парламента. Той даде пресконференция по проблемите на дуалното образование, но събитието съвпадна с часа на първия протест на бизнеса - припомняме, че днес от 11 ч. до 12 ч. над 1200 предприятия спират работа в знак на протест заради високите цени на тока.

В знак на солидарност Данев спря тока в сградата на БСК за една минута, предаде нюз.бг. Преди това той демонстрира снимка на настоящия председател на регулатора КЕВР Иван Иванов с плакат, гласящ „Не давам заем на енергийната мафия". Сега в момента изглежда прави точно това, обвинително посочи шефът на БСК.

Ще продължим с протестната вълна, тя ще бъде каскадна. Следващият път ще спрем за два часа в много повече предприятия, докато не се изпълнят исканията ни, обяви Данев, като изтъкна, че не може малка страна с малка индустрия да плаща за енергия повече отколкото развити европейски страни.

Създаваме условия за неконкурентоспособност на родната си индустрия. Изнасяме евтино енергия и правим чуждите индустрии конкурентоспособни. Така постоянно губим работни места, недоволен е той.

По думите му бизнесът иска достигане на балансирани цени за енергията, особено за големите потребители. Енергетиката е в дъното на просперитета на икономиката и на нацията. Всички постъпления в бюджета идват от индустрията и от силната икономика, аргументира се Данев.