Пловдивският Лех Валенса: Не може от едната страна да тече кръв, от другата мед

Мисия Пловдив

26-06-2015, 14:29

Снимка:

www.temanews.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Циганите от "Столипиново" довечера излизат на протест срещу ксенофобията и бедността

Жителите на пловдивската циганска махала "Столипиново" излизат на протест довечера в 19 часа.

Причината - ксенофобски изказвания на здравния министър Петър Москов. Това обяви бившият общински съветник от ДПС и настоящ председател на Инициативния комитет на бедстващите в Пловдив Яшар Асан, цитиран от Дарик.

Асан, който е известен с прякора Пловдивският Лех Валенса, бе категоричен, че на жителите на махалата им е омръзнало да бъдат разменна монета на политиците.

Той поиска и изготвянето на специална програма за интеграция не само на малцинствата в страната, но и на всички бедни хора.

"Нали Ивайло Калфин е бил евродепутат, нека приложи някоя от добрите европейски практики за интеграция", каза Асан.

По отношение на етническия мир в страната, бившият съветник бе категоричен, че вината е на всички.
"Ние искаме мир и закони, които да са за всички, но законите имат две страни и когато от едната страна някой не ги спазва, трябва да има друг да наказва, но това не се случва", коментира той.

Яшар Асан направи и специално обръщение към премиера Бойко Борисов, като припомни, че той е призовавал като кмет на София за специална програма за гетата.

"Но какво направихте с тази програма? Вие тогава ми спечелихте сърцето, защото си казах, че има един лидер, който да мисли за бъдещето на България, защото бъдеще без малцинствата в България няма да е розово нито за българина, нито за арменеца. Не може някои хора да мислят, че от едната страна ще тече кръв, а от другата ще тече мед. Няма да е така", каза Асан.