Деца, изкуството и спорт срещу дрогата

Проведе се и волейболен турнир

Изложба „Деца, изкуство и спорт срещу дрогата”, посветена на Международния ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици, се откри на 26.06.2015 г. във фоайето на Община град Добрич. В нея участват 53 деца на възраст от 8-18 години от ОУ „Христо Ботев”, ОУ „ Христо Смирненски”, ОУ „Стефан Караджа”, СОУ „Димитър Талев”, СОУ „Св. Климент Охридски”, ХГ „Св. Св. Кирил и Методий” , ЕГ „Гео Милев”, ателие по изобразително изкуство „Стела и Дара” към Общински младежки център „Захари Стоянов” и Център за обществена подкрепа -1 и 2 в гр. Добрич. От всички рисунки, 17 творби са изложени в експозицията.

         Събитието е организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община град Добрич, която дълги години традиционно отбелязва този ден с изложба. За втора поредна година инициативата се реализира в партньорство с програма „Синди” към Община град Добрич,  с помощта на която са издадени информационни брошури във връзка с мероприятието.

        Целта на изложбата е да ангажира децата със социалния проблем наркомания и да получат информация за въздействието върху човешкия организъм, физическите и личностните увреждания до които водят.

        Творбите на децата са изпълнени със смесени техники- акварел и темперни бои, и колажи. Чрез тях те изразяват своята творческа позиция за проблемите на наркоманите, както и какъв би бил живота, без наличието на наркотици.

        Всички автори на творбите включени в изложбата, получиха грамоти за активно участие, а шест от тях-индивидуални награди осигурени от Местната комисия.

        В същия ден след обед се проведе и волейболен турнир с децата от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждане – 1,2 и 3, който се състоя в двора на социалните заведения. Основната цел на инициативата е да даде алтернатива за правилното психическо и физическо развитие на подрастващите и да изтъкне предимствата на спорта пред пагубното влияние на наркотиците.

        В края на турнира децата от центровете получиха волейболна мрежа и групови награди за своето участие.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"