Единият от заподозрените за убийството на АМ "Струма" се е предал

Предполагаемият убиец Емил Чачев – Ембака от Сандански все още се издирва

Единият от двамата заподозрени за убийството на автомагистрала "Струма" край Сандански се е предал. Предполага се, че той е пътувал в колата на предполагаемия убиец Емил Чачев – Ембака от Сандански, който все още се издирва.

47-годишният Николай Чавеев, служител на фирмата "Агромах", която изпълнява строителството на "Лот 2" на автомагистрала „Струма"е бил намушкан с нож, преди да му бъде нанесен смъртоносен удар с камък по главата, разказват свидетели на трагедията.

Николай Чавеев е бил ръководител на охраната в участък от магистралата край Санданското село Левуново. Малко преди обяд вчера шофьор на лек авотомобил се опитва да премине през участъка, който е забранен за движение. Служителят на фирмата е подал ясен сигнал за това. След като е излязал от колата, нарушителят, видимо агресивен, тръгва към него. Преди физическото нападение над служителя, убиецът е изпотрошил и служебния автомобил на охраната, каза управителят на фирмата Методи Бачев, цитиран от БНТ.

Бачев е категоричен, че убиецът е разпознат от неговите служители, станали свидетели на тежкото престъпление.

Никой не е подозирал, че шофьорът ще стигне до физическа саморазправа, причинила смъртта на 47-годишния мъж.

Николай Чавеев е бил баща на три деца. Обиколил е целия свят, никъде не са го убили, а го убиват тука. Ние не сме във война, заяви пред БНТ Бачев. Той заяви, че извършителят на престъплението е пътувал с жена си и детето си.

Версиите по случая остават противоречиви. Според една от тях Ембака и придружителят му Любо - автомонтьор от Сандански, успели да избягат с автомобил на жена, която пътувала след тях. Според друга нападателите били повече от двама.