Скейтъри от Добрич правят супер шоу в най-модерния парк

Добрич Лайф

27-06-2015, 17:49

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първи демонстрации на скейт парка в Добрич (СНИМКИ)

С близо 100 участници от страната те ще се борят за награден фонд със сложни и атрактивни трикове

Най-добрите скейтъри от Добрич ще направят тази вечер супер атрактивно шоу в Бургас, където ще покажат атрактивни трикове. Освен интересната демонстрация, те ще влязат в надпревара с близо сто участници от клубовете на страната и ще се борят за паричната награда. 

Идеята на наградния фонд е по-скоро символична, защото целта е да се обединят и забавляват заедно всички почитатели и майстори в това движение.

Другата идея на голямото събиране е най-добрите скейтъри в България да тестват най-модерното специализирано съоръжение в страната - Скейт парк "Изгрев" в Бургас, което е по модел на калифорнийските писти.

До 20.00 часа тази вечер скейтърите ще се включат в демонстрационно шоу с много музика.

По инициaтива на местния скейт отбор "Аmnesia" в Бургас ис бият среща скейтъри от Добрич, София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Димитровград. 

Скейт паркът представлява затворена система, съставена от извивки с височина от 1.2 до 1.6 м., "spine" трансфер, няколко "hip" трансфера с различен ъгъл, "bump", 7-метров извит рейл, 4-метров извит ръб с тръба, 4-метров прав рейл.
Съоръжението включва още пирамида, висока 1.2 м., състояща се от "А - frame" трансфер и рейл, 2 трансфера с наклонени, прави ръбове + рейл, баланс, голям скок, "Bump" трансфер, пирамида, висока 1.5 м. - с извит ръб. Кръгът се състои от няколко сета стълби, наклонени ръбове, рейлове, "euro gap" и виражи.