ГЕРБ-жени в областта се готвят за изборите

Новините

28-06-2015, 10:56

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Правят форум срещу насилието

Нови общински ръководства в цялата област избраха местните членове на ГЕРБ - жени, съобщи Дарик-Бургас. В Айтос за председател стана Сийка Георгиева, а секретар - Стела Орлова. Дамската структура в Царево ще бъде оглавявана от Стела Костадинова, а за нейн секретар бе определена Пламена Цигуларова.
Отчетно-изборно събрание е било проведено и в Приморско. Досегашният ръководител Ваня Мандова ще бъде заменена от Яна Жеков, която е кмет на Ново Паничарево. За организационен секретар бе избрана Денка Вълкова, председател на читалище „Лев Н.Толстой"-с.Ясна поляна.
Дамската организация в Карнобат също проведе среща със своите членове, за да определни Мария Калбурджиева за председател, а Евгения Минчева за секретар.
В Бургас общински председател е Красимира Маркович, а за секретар бе избрана Йоана Гърненкова. В Поморие ръководител вече е Ася Пеева, Ваня Владимирова бе избрана за секретар в морската община. Областното ръководство на дамската организация проведе и среща в Созопол, където няма изградена структура, но бе дадено нейното начало.
"Най-важната иницитива, с която сме се заели сега и сме насочили усилията си, е организирането на кръгла маса заедно с евродепутата Мария Габриел. Форумът ще бъде под наслов „Не" на Насилието". Проблемът не изчезва, а придобива още по-големи размери", коментира областният лидер на дамите - Евелина Михалева.
От ЖГЕРБ-Бургас са обсъдили и изразяват подкрепа към инициативата на евродепутата Мария Габриел за обявяване на 2016-та за Европейска година за борба с насилието срещу жени.