Инвестират още 4 840 000 лева в парка

Създават нови атракции

В градския парк "Свети Георги" в Добрич ще бъдат изградени още нови атракции - Арт площад, градина "Романтика", трасе за екстремно колоездене, многофункционално игрище за плажни спортове и други обекти с ресурс над 4 840 000 лева. Средствата се осигууряват след като Комитетът по наблюдение на старата оперативна програма "Регионално развитие" през юни е взел решение да бъдат финансирани допълнителните обекти по проекта за реконструкция на парка, съобщават от кметската управа.
Градската градина "Свети Георги", в която първите дървета са засадени през 1867 година и е сред най-старите в страната, е паметник на парковото изкуство. В рамките на проекта за реконструкция с инвестиция 5 000 000 лева вече бяха изградени рок сцена, скейт парк, серпантина с водопад, велотрасета, бяха ремонтирани изкуствените езера, парковите алеи и други.
За довършването на реконструкцията до декември 2015 година кметът на Добрич Детелина Николова предлага общината да ползва кредит с максимален размер до 1 800 000 лева като мостово финансиране от фонд "ФЛАГ". Общинският съвет ще обсъди на утрешното си
и заседание искането за заема.