20 неща, които трябва да казваме на себе си по-често

Поне да пробваме

Както мускулите на тялото ви имат нужда да бъдат тренирани всеки ден, за да поддържат една добра форма, така и мозъкът ви се нуждае от упражнения, за да се развива. Затова ако го стимулирате ежедневно, с времето погрешните ви разбирания ще изчезнат и на тяхно място ще се изградят нови представи, както по отношение на вас самите, така и към околния свят.

Ето няколко твърдения, с които бихте могли да започнете:

1. Не мога да контролирам всичко, което ми се случва. Мога да овладея само начина, по който реагирам. В това е силата ми.

2. Няма значение какво е можело или е трябвало да стане. Ще се съсредоточавам в силата и възможността на това, което се случва сега.

3. Трябва да приема всичко, което идва в живота ми, и да го посрещам, давайки най-доброто от себе си.

4. Правенето на грешки е винаги по-добре от инсценирането на съвършенство.

5. Никога няма да бъда толкова добър, колкото другите ми казват, когато печеля, и никога толкова лош, колкото мисля, когато губя.

6. Ще мисля по-малко върху разрешаването на проблемите си и повече за управлението на начина си на мислене. Ще остана позитивен.

7. Предизвикателството става пречка, ако се прекланям пред него.

8. Ще вървя нагоре. Отново и отново. Колкото по-бързо се възстановя от неуспехите, толкова по-бързо ще стигна там, за където съм се отправил.

9. Не се опитвам да се скрия от страховете си, защото знам, че те не идват, за да ме изплашат. Идват, за да ми покажат, че нещо не е наред.

10. Има голяма разлика между напразна умора и удовлетворяващо изтощение. Животът е твърде кратък. Ще инвестирам в дейности, които ме карат да вървя напред.

11. Ако нямам време за нещата, които имат значение, ще спра да правя нещата, които нямат.

12. Не мога да градя репутация за себе си върху това какво може би ще направя някой ден.

13. Бъдещето може да бъде различно от настоящето и аз имам силата да го променя.

14. Щастието ще дойде при мен, когато излезе от мен.

16. Най-важното нещо е да вървя напред. Но това няма как да стане, докато се съревновавам с околните (дори и с мoето аз от миналото).

17. Ще се фокусирам върху това да правя себе си по-добър, а не на това да мисля, че съм по-добър.

18. Ще съм твърде зает да работя върху своята трева, за да забележа, че твоята е по-зелена.

19. Ще ям, сякаш обичам себе си. Ще се движа, сякаш обичам себе си. Ще говоря, сякаш обичам себе си. Ще живея така,сякаш обичам себе си. Днес.

20. Моята следваща стъпка в правилната посока не трябва да бъде голяма. Всички малки победи си струва да се празнуват, защото малките неща правят голямата крачка. Те изграждат вълнуващия живот.

Marcandangel.com