Мъж се самозапали и загина в японски влак-стрела (ВИДЕО)

Свят

30-06-2015, 11:58

Снимка:

rt.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Жена се е отровила от газовете и е в клинична смърт

Един човек е загинал при инцидент в един от японските високоскоростни влакове. Предполага се, че той се е облял с леснозапалима течност с цел самоубийство, предаде ТАСС. Агенцията цитира полицията и очевидци. Японски медии, цитирани от Ройтерс, съобщиха, че става дума за мъж на около 30 години.

Една жена е в състояние на клинична смърт. Предполага се, че тя се е отровила от газовете, които са се отделили при самозапалването, уточнява БТА.

Съобщава се за още двама души, които са с тежки изгаряния. Според пожарникари пострадалите са получили сериозни изгаряния, попадайки под струя горящо машинно масло. Агенция Киодо посочва, че много пътници във влака са пострадали от самия пожар, както и от обгазяване от гъстия пушек.

Според пътници самоубиецът е разлял във вагона нещо като керосин (газ за осветление).

Пожарът възникна в първия вагон на японски скоростен влак "Шинкансен”, модел "Нозоми”, движещ се от Токио за Осака. Композицията бе аварийно спряна в района на град Одавара.

Според очевидци, "един от пасажерите на борда се залял с масло и се запалил”, каза говорителят на жп компанията. Огънят е тръгнал от място, близо до тоалетната, според събраната до момента информация, каза говорител на огнеборците.

"Шинкансен” е високоскоростен влак, първият модел от който бе пуснат през 1964 г. Всеки ден няколкостотин мотриси пътуват по тази линия почти с честотата на метро в най-натоварените часове. Той се счита за един от най-удобните, точни и сигурни влакове на света.

Подобни инциденти с японските високоскоростни влакове са изключително редки. За цялото време на експлоатацията им, откакто са пуснати в движение през 60-те години на м. в. с тях не е станало нито едно голямо произшествие.