Луд умъртвил и запалил мъж край Банево

Крими

30-06-2015, 07:00

Снимка:

Елена Фотев, 24 часа

Автор:

burgasutre.bg

Всичко от Автора

Психично болният имал списък за убиване?

Шепа обгорели човешки кости са били открити край къшла за овце между бургаските с. Банево и Изворище, съобщава "24 часа". Според полицията трупът най-вероятно е на фермер от Айтос, изчезнал тази пролет и обявен за издирване.

В ареста за убийството му е задържан психично болният Динко Т. от Банево, който обитавал къшлата и гледал овце. До късно следобед в овчарника гъмжеше от полицаи и експерти. Според източници на “24 часа” в неделя вечер там е проведен следствен експеримент с участието на задържания Динко. По непотвърдена информация той е признал за убийството.

Според запознати Динко е затрил айтоския животновъд в горичка край селото в съучастие с още един мъж. После поставили тялото върху автомобилни гуми и ги запалили. Когато трупът изгорял, разпръснали останките край сметището в Изворище.

Колата на животновъда - фолксваген, била разфасована и продадена в пунктове за скрап. Двигателят на фолксвагена обаче е открит в къшлата на Динко и това било едно от доказателствата срещу него.

Преди около 2 седмици Динко Т. бе прибран за кратко в полицията, след като се разбра, че заровил тайно отново край къшлата починалата си майка. Бабата издъхнала от рак на дебелото черво, но вместо да съобщи на полицията или на личната лекарка, синът и? я заровил. Едва когато съседки започнали настоятелно да питат къде е жената, Динко признал какво е направил.

Според хора от селото психично болният мъж съставил списък с нарочени за убиване хора. “Има и други изчезнали, които най-вероятно Динко е затрил. Преди 3-4 г. изчезна едно момче, казваше се Боян. Работеше при Динко, беше около 20-годишен", разказа жител на Банево. Друг си спомни, че навремето бащата на Динко убил човек.