Проверяват кмета на Балчик с кола за 150 бона

Животът

01-07-2015, 08:49

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Балчик с лимузината за 150 000: Ако мога, и совалка ще си купя

Ако има нарушения, може да бъде глобен с 1500 лева

Държавната финансовата инспекция ще провери кмета на Балчик, който кара кола за 150 000 лева. Ако има нарушения, може да бъде глобен с 1500 лева. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия. „Това, което представяте, е добро нещо, но не трябва да спира. Нека обаче нещата не спират, защото това ще изглежда, че се вдига шум само около избори. Кметът на Балчик е от едната страна на нещата, а в същото време мога да кажа, че има кмет, който кара кола на 400 000 километра. За да се вземе луксозна кола, администрацията одобрява обществената поръчка. Явно е, че системата не работи. Говорим за кметове, които са преизбирани”, обясни Дончев.
Той даде няколко примера как може да коригират нещата. „Ако 40 или 50 общини се обединят, може да се доставят определен клас коли и така ще се спестят доста пари. Може да се въведе таван на автопарка в зависимост от ранга. Например за премиер – едно ниво, за министър – друго, за директор на дирекция, на когото е нужен служебен автомобил, - друг клас. Така ще избегнем такива случаи, при които се купуват много скъпи автомобили”, завърши Дончев.
Припомняме, че скоро кметът на Балчик Николай Ангелов коментира защо му е било нужно да купи лимузина за 150 000 лева.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен