„Резерват на заразата” в столичен блок

Животът

01-07-2015, 11:15

Снимка:

junk.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дете спи в количка, пълна с боклуци

Отново тънем в боклуци! - Галерия

Цяла кооперация в центъра на София е зарината с боклуци, въшки и отпадъци

Комшии не могат да се справят с клошарка, напълнила блока им с боклуци и бълхи. Хората са кръстили сградата „резерват на заразата“. Жената се казва Надя Славкова и се е настанила в кооперация в центъра на столицата, съобщи bTV и с репортаж разказа как сграда в център на столицата тъне във въшки, боклуци и отпадъци.

„Страхотна воня е“, оплакват се хората. „Тук е така може би от 15 години, но сега вече е нетърпимо. Преди тя беше окупирала всички общи части- мазето, тавана. Сега сложихме метални врати, за да няма неин достъп и тя се настани на стълбите, продължават те. Не може да се живее така 15 години. Това е всеки ден - кучета бездомни, които вият от глад, бълхи, които ни хапят. Не можем, да си ползваме мазетата, не можем да си ползваме таваните, категорични са те. Някои от живущите са напуснали сградата, защото, по думите им, това прилича на третия свят. „Каква европейска столица е това“, възмущават се хората. Тя абсолютно отказва всякакво съдействие, етажната собственост я предупреди, но това нямаше резултат, жалват се хората. 

Самата Славкова се оправда, че от 7 години е без работа, с 4 езика. „Това е“, подчерта тя. „Имам проблеми. Трябва да има помещение, където да сортирам. Боклуци, да, но ако не е някой като мен, кой ще ги рециклира“, споделя жената. Когато ножът вече е минал през кокала, няма какво да се каже. Така се изхранвам и плащам сметка за ток, категорична е жената. Според кмета на район „Триадица“ Николай Терзиев законът не позволява много. „Всичко, което позволява законът за етажната собственост, ние ще подкрепим и помогнем. Не се знае дали тя ще има възможност да плати, тя е длъжник към Топлофикация, Софийска вода. Ако целият блок желае това, тази жена може да напусне сградата само по съдебен ред“, обясни той.