4 дка парк майсторят в казанлъшкия квартал "Васил Левски"

Мисия

01-07-2015, 14:50

Снимка:

община Казанлък

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Цветни градини и нови дървета ще украсят цялостната реконструкция на района

Над 4 дка междублоково пространство в казанлъшкия квартал "Васил Левски" ще стане красив парк между сградите с номера 1, 4 и 5, съобщиха от Общината. От построяването на жилищните блокове в квартала преди 40 години до днес не е извършвано нищо за поддръжка и облагородяване на пространството. Предложението за промяна на градската среда е дошло от самите живущи, като били проведени поредица от срещи на кмета на града и общинското ръководство с жителите на района.

В момента предприятието "Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата" изгражда парк от 2.5 дка с места за отдих, алеи, зелени и цветни градини и детска площадка. Ще бъдат засадени и нови дървета. Заедно с това се подменят старите тротоари, поставят се нови бордюри, изграждат се предблокови градинки и паркинги. Ревизират се дъждоприемните шахти и се подменят с нови, тъй като години наред е имало проблеми с отводняването, особено пред бл. 4. Когато всичко е готово Пътно-строителната компания "SBS" ще асфалтира улиците до блокове 1, 4 и 5.

Общината е планирала общо над 13 125 кв. м улици и алеи за преасфалтиране в кв. "Васил Левски" през тази година. Следваща по ред е ул. "Стара планина" в участъка от ул. "Александър Стамболийски" до ул. "Пушкин", където в момента се извършва подготовката за полагане на новото асфалтово покритие. Ще бъде асфалтиран участъка от "Стефан Караджа": от бул. "23 Пехотен Шипченски полк" до ул. "Ген. Столетов" и цялостно ще се преасфалтира улица "Тимок".

Налични са и средства за реконструкция на водопровода в кв. "Васил Левски" и той ще бъде подменен с нов. Сумата за реконструкцията на водопровода е в размер на 685 хил. лв. и е целева субсидия, предоставена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата трябва да бъдат усвоени до декември 2015 г. Водопроводните трасета, където ще бъде извършена реконструкцията, са три. В момента тече процедура по ЗОП за избор на изпълнител.