Момиче умря, защото не ходило до тоалетна 2 месеца

Стигнало се до притискане на гръдната кухина и преместване на органите ѝ

Тийнейджърка, страдаща от фобия от тоалетни, е починала от сърдечен удар във Великобритания. 16-годишната Емили Титърингтън е починала, след като осем седмици не е ходила до тоалетна, което е притиснало гръдната кухина и преместило органите ѝ, пише The Independent, цитиран от БЛИЦ. Пред съда в Труро в графство Корнуол бе обяснено, че живота на Емили е можел да бъде спасен с подходящо лечение, но тя е отказала всякакви медицински прегледи. Патологът към вътрешното министерство д-р Аманда Джефри заяви, че симптомите на момичето съответстват на състояние, известно като „въздържане от изпразване на червата“, което се среща по-често при деца. Аутопсията разкрива, че 16-годишната Емили е имала „масивно разширение на дебелото черво“, което Джефри описа като „нещо, което никога не съм виждала преди - беше невероятно голямо“. Момичето, което е имало и лека форма на аутизъм, е страдало от чревни проблеми през по-голямата част от живота си, но лекарите не могли да определят причината.
Нейният личен лекар д-р Алистър Джеймс каза, че майката на Емили, 59-годишната Джералдин, се карала с дъщеря си, за да я накара да се подложи на медицински преглед в седмиците преди смъртта ѝ, но възраженията ѝ били напразни. Д-р Джеймс заяви пред съдебния лекар, че е предписал лаксативи, но не е прегледал корема на Емили. Той добави: „Ако го бях направил, щяхме да водим много по-различен разговор. Смъртта ѝ можеше да бъде избегната с правилното лечение в точния момент“.
Емили припаднала в дома си в Сейнт Остел, Корнуол, на 8 февруари 2013 г. Парамедиците се опитали да я свестят, но по-късно в болницата била обявена смъртта ѝ. Парамедикът Лий Тейлър, който посетил дома на семейството два пъти в нощта на смъртта ѝ, описва Емили като „бледа“ първия път, когато отива там. Оплаквала се от болки в гръдния кош, но той не забелязал подуване на корема. Момичето категорично отказало да отиде в болница и дори нямала желание да бъде прегледана.
Тейлър разказва, че когато той и парамедик пристигнали в дома на семейството за втори път същата вечер малко след 4 часа сутринта, баща ѝ Джеймс бил навън. „Той крещеше за помощ и казваше, че е станало нещо много лошо“. Когато намерили Емили да лежи на прага на банята, Тейлър видял, че корема ѝ бил ужасно удължен. „Най-долните ѝ ребра бяха преместени по-встрани от тазовата кост - бях шокиран“, разказва парамедикът.