Борисов привика Каракачанов и Симеонов

Утре Патриотите ще обявят ще свалят ли подкрепата си за кабинета

Съпредседателите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са на среща с премиера Бойко Борисов в кабинета му в Министерски съвет. Вчера от ПФ обясниха, че ще кажат в петък снемат ли подкрепата си за кабинета. Първоначално ултиматумът бе до 1-и.

"Това не е ултиматум, а точки, по които настояваме. А вие, ако искате, и кърваво писмо го наречете", каза Каракачанов пред "24 часа".

От ПФ поставиха условие на властта за 7 неща, едно от които - за битовата престъпност. “По въпросите, отправени към мен, има деклариране на удовлетвореност”, заяви вчера в кулоарите на парламента вътрешният министър Румяна Бъчварова, която отговаря и за коалиционните отношения.

“Не мога да предполагам решения на друга политическа сила, но нямаме съществени разминавания по основните политически приоритети”, подсказа Бъчварова изхода от ситуацията с патриотите. Тя препоръча да не се драматизират отношенията между тях, защото коалицията е много сложна - партньорите пазят политическата си идентичност, особено преди местните избори.