Ето как ще разцъфти туризмът ни

Пита кашкавал и бутилка вино безплатно за всеки чужд турист, предлага Благой Рагин

Интересна идея за развитието на българския туризъм разви в сутрешния блок Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация. Той извади няколко пити кашкавал и ги удари в масата - дар за водещите на БНТ, определени от него за рекламни лица на България "Всеки чужд турист трябва да получи по една пита и една бутилка вино безплатно. По-голяма реклама от това няма, повярвайте. Трябват ни 28 млн. лева за това", обясни Рагин. А за застрояването по черноморието изказа кратка, но не по-малко любопитна теза: "Ако Сталин беше стигнал до Атина, щяхте да видите и там какво щеше да е..."
Рагин изтъкна предимствата на нашата "уникална" природа. Според него с нея слагаме в джоба си дори толкова популярните тръцки остров, пише БЛИЦ.
За някои недостатъци обаче Благой Рагин не обели дума - шезлонгите и чадърите при комшиите са безплатни, стига едно кафе да пиеш, а с него идва гратис и минерална вода. При нас водата на пясъка е "златна", всеки търговец гледа как да одере кожата на туристите. За ол инклузива и изненадите по заведенията също няма база за сравнение. А липсата на пречиствателни станции превръща морето ни в боза от години за разлика от чистата вода на юг от нас.